Kinderen niet toegelaten ;-)

Toen ik deze morgen met mijn fiets wou vertrekken naar het werk, zag ik een uniek schouwspel. Dit moest ik kunnen fotograferen. Dus snel naar binnen om de camera en met enige vertraging dan toch gaan werken.  Mijn nieuwsgierigheid dwingt me ertoe om dan toch maar eens op te zoeken wie ik wel gezien heb. Dat het om wantsen gaat, was mij wel duidelijk, maar welke soort? Met enige trots kan ik zeggen dat het hier om een zuringwants gaat. En neen, ik heb hier nergens zuring staan, maar wel een andere lekkernij voor deze diertjes: de rabarber. Ze eten ook graag zuring en duizendknoop. Niet moeilijk dat ik deze diertjes gevonden heb op mijn rabarber 😀 Maar de rabarber heeft er geen last van en ik dus ook niet.

Sommige wantsen zuigen de lichaamssappen van insecten op.

Volgende foto is KNT 😉

IMG_2627-001

Share

Laat een reactie achter