Basilicum kweken, lenteuitjes bewaren.

Joepie mijn basilicum experiment is geslaagd. Na een week met tussendoor water vervangen, zijn er mooie worteltjes aangekomen. En terwijl ik toch bezig was, wou ik ook een test doen met lenteuitjes. Vermits ik deze ga oogsten op de CSA boerderij en ik meestal voor meerdere dagen tegelijkertijd oogst, durven sommige groenten er wel eens slechter beginnen uit te zien. Mijn lenteuitjes bewaarde ik in een zakje in de koelkast. Zoals je op de foto kan zien, was er niet veel lekkers meer aan te vinden, in elk vorig geval zouden ze op de composthoop beland zijn. Misschien kon ik na verwijderen van de droge delen toch nog wel een gedeelte redden en ja hoor een week later zien ze er weer fris en gezond uit. Ik heb voor mezelf een nieuwe bewaarmethode gevonden om verse lenteuitjes te hebben wanneer ik ze nodig heb. En ik ben ervan overtuigd dat ze ook terug zullen groeien wanneer ik er een gedeelte afknip, maar dat zie ik later nog wel …

Share