De Houdini kip

Enkele weken na de thuiskomst van onze legbatterij kipjes zijn we al weer wat wijzer geworden. Stilaan beginnen de kippen er uit te zien als normale kippen. In tegenstelling tot onze zijdehoenders zijn deze kippen veel meer geneigd tot uitbreken. We vonden hen terug onder de auto en bij de buren. De siertuin werd hier en daar omgewoeld. Na ettelijke malen ontsnappen en weer terug zetten, hebben we een hogere afsluiting gekocht en hebben we deze aan de buitenkant van de takkenhaag vastgemaakt, zodat de takkenhaag aan de binnenkant van het kippenhok stond (niet op de foto). Voor een kip was dit voldoende om de ontsnappingspogingen te staken. De andere daarentegen is een echte Houdini (ontsnappingskoning). Ze sprong op de takkenwal en daarna was het een koud kunstje om ook over de afsluiting te geraken. Vrijdag hadden we het eindelijk gevonden. We verplaatsten de afsluiting naar de andere kant van de takkenwal. Zaterdag was een heel rustige dag. Vandaag had ze echter weer een nieuwe vluchtweg gevonden. Aan ons om ook deze weer te blokkeren. Een ding is zeker. Ze blijft proberen.Qua karakter zijn de diertjes in tegenstelling tot wat sommige mensen beweren helemaal niet gestoord. Het zijn twee sociale dieren die zich heel gemakkelijk laten pakken en naar je toe komen gelopen. Ze pikken wel naar je voeten omdat ze nog aan het uitzoeken zijn wat eetbaar is en wat niet, maar als je ze een aantal keer zacht naar de andere kant leidt, stoppen ze vlug.De Houdini kip is dan eigenlijk wel een schatje. Zo ging ik een beetje in water geweekt brood aan de kippen geven terwijl ze nog steeds aan de verkeerde kant van de afsluiting stond. Ze volgde mij tot aan de afsluiting en zag dat wat ze lekker vond zich aan de andere kant bevondt. Toen ze merkte dat ze niet tot aan de kant van het eten geraakte, draaide ze zich om en stapte naar mij toe.Daar ging ze zitten, zodat ik haar kon pakken en haar over het hek kon zetten. Heel slim van haar. Het deed me lachen.Ik hoop dat de uitbraakpogingen stoppen. Ik heb er alleszins een goed oog in. Ik ben alleszins nog steeds blij dat ik hen gered heb.

Share