Buxusmot

Gisteren vroeg een vriendin mij of mijn buxussen ook aangetast waren en of ik daar een biologische oplossing tegen had, want ze wou niet al haar buxussen kapot hebben en toch nog rekening houden met het milieu.

Ik kon haar niet onmiddellijk helpen, maar ben op zoek gegaan naar een oplossing.

Maar eerst en vooral zoeken naar wat de oorzaak is. Bij deze gevonden: de rupsen van de buxusmot. Vorig jaar maakte mijn echtgenoot een mooie foto van een merel die en buxusmot gevangen had. Prachtig diertje en ik zie vlinders eigenlijk wel graag, maar ik weet dus dat ze gegeten worden door o.a. merels.

IMG_2591Capture

Toch ben ik een testje gestart voor mijn vriendin. Ikzelf zou ze laten zitten en wachten tot de natuur een evenwicht bereikt. Toch heb ik de natuur een handje geholpen. Ik heb een voederbakje voor de vogels dat ik enkel in de winter gebruik om de vogels te voederen. Ik heb handschoenen aangetrokken om enkel rupsen te vangen en ze in het voederbakje te plaatsen (‘k heb er nog enkel buxusblaadjes bijgelegd) en nu maar zien of er vogels zijn die ze lekker vinden 🙂

IMG_2599

 

Share

Laat een reactie achter