Ik hou van mooi weer …

Vandaag heb ik nog een natuurlijke vijand gevonden van de buxusmot. Na de merel houden ook mijn katten wel van een lekker hapje:D En zo ontstaat er een natuurlijk evenwicht …
Gisteren heb ik een stukje haag afgedaan. (ik heb 7 hagen in totaal, dus daar is wel een beetje werk aan) Dus vandaag de verhakselaar bovengehaald om alles een beetje kleiner te maken.
Een voorbeeld van kringlooptuinieren πŸ˜€Β En mijn dagelijkse work-out is ook weer in orde.

Share
Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags . Bookmark de permalink.

2 reacties op Ik hou van mooi weer …

 1. Marly Knapen schreef:

  hallo,bestrijding vd mot onbegonnen werk bij ons! Nog niet hopeloos erg maar…

  Kan het echt met merels lokken? Ook nog andere beestjes? Ik had de indruk dat koolmeesjes geregeld op de struiken zaten te pikken.

  Bedankt alvast.
  Marly

  • ID133205_wpress schreef:

   Meesjes zijn ook natuurlijke vijanden. Ik heb onlangs nog kippen gekocht, maar niet in de buurt van de buxussen gelaten. Misschien eten ook zij ze wel. Voor mijn buxussen is het evenwel te laat. Eerst kwamen ze er terug door, maar vermits de buxusmot toen al aan z’n volgende legsel toe was en er dus terug rupsen waren, zijn ze gesneuveld πŸ™ Ik heb al een deel buxussen verwijderd en op deze plaatsen ga ik inheemse planten plaatsen. (Ik weet nog niet welke) Maar deze zouden hier meer natuurlijke vijanden hebben en dus van nature uit meer bestand zijn tegen “ongedierte”.
   Een andere methode (als je toch nog wenst verder te gaan met een biologische manier van bestrijden) is de rupsen manueel van de planten halen, in een plastiek zak stoppen, deze dichtknopen en in je vuilbak/-zak (buiten natuurlijk) doen. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *