Meer eetbaar dan je denkt

In deze tijden van afstand houden van mensen, is het een verademing om je biologische groenten zelf te gaan bij de lokale bioboer. De bloemkool is momenteel veel kleiner dan die die je in de winkel vindt en er mag maar 1 bloemkool mee voor een gezin van 4 volwassenen. De eigenares vertelt mij dat ook de bladeren en stengel klaar gemaakt kunnen worden. Een trigger voor start-to-eco om het te proberen.

Ik hou het simpel. Bloemkoolroosjes even blancheren en dan samen met de bladeren en stengels in een ovenschaal leggen. Overgieten met olijfolie en kruiden. Het wordt door ieder van ons gesmaakt en de maaltijd wordt aangevuld met een andere soort groenten. Op die manier krijg je ee, combinatie van verschillende soorten groenten binnen. Wat nog eens beter is voor de gezondheid.

Mmmm, dat smaakt.

Share