Bloemen houden van mensen, haal ze in huis

https://www.facebook.com/besenbloem/

Het stond al enige tijd op mijn verlanglijstje om mijn eigen boeketje te kunnen plukken. Dus fietste ik gisteren naar de biologische pluktuin “Bes en bloem” klaar voor een nieuwe ervaring. Ik kreeg net als alle anderen een warme verwelkoming met uitleg wat ik kon plukken, hoe ik moest plukken en hoe het pluksysteem in elkaar zit. Ik hoorde ook hoe de eigenares ook nog samenwerkt met “Flowers by Ollie” en “Area floribus” waarbij je ook een gemaakt boeketje kan bestellen van biobloemen.
Ik keek mijn ogen uit en trachtte om zo goed en slecht als ik kon een boeketje samen te stellen. Veel bloemen trokken de nodige insecten aan waaronder bijen, zweefvliegen en vlinders. Een goede zaak voor de natuur dus. De bloemen moesten onmiddellijk in het water na het afsnijden om te vermijden dat ze slap worden. Een uitdaging dus voor iemand die nog meerdere km met de fiets naar huis moest fietsen. Gelukkig had ik een plastiek zakje bij. Daar deed ik een beetje water in en de bloemen. Van de eigenares kreeg ik een elastiekje en zo kon het boeketje in mijn fietstas. Het was afwachten of ik er heelhuids thuis mee kon komen. Gelukkig hebben de bloemen het overleefd en prijkt er nu een mooi biologisch boeketje in mijn vaas.Ik weet dat ik nog veel kan bijleren in het maken van de mooiste combinaties, Ik ben in elk geval blij met mijn natuurlijk bioboeket.

Share