Afval sorteren

Plastiek zakjes in mijn vuilbakken steken doe ik niet. Ik heb dat ook niet nodig. Voor mijn PMD-, papier – en karton, en algemeen afval heb ik speciale bakjes uitschuifbaar gemonteerd onder mijn spoel en wasbak. (IKEA) Deze worden dan af een toe geleegd in de PMD-zak, een grotere papierbak en in de afvalcontainer welke bij ons gewogen wordt. Verteerbaar afval gaat in apart afgesloten bakje dat makkelijk te kuisen is (Tupperware). ’t Is wel allemaal in plastiek, maar ik heb er geen extra zakjes voor nodig 🙂 En ik moet zeggen dat het PMD-afval sterk verminderd is door mijn maand zonder plastiek 🙂 Voor melk moet ik echter nog overschakelen op flessen melk, maar deze waren dan ook al gekocht voor begin juli. Of algemeen en papierafval al verminderd zijn, daar heb ik geen zicht op, vermits ik ook bezig ben met grote kuis en er dus heel wat oud papier en ander afval verwijderd is.
Hierbij vinden jullie de foto’s van de 2 afvalsystemen die ik gebruik

Tupperware afvalbakje

Zie foto naast kader: maak je eigen sorteeroplossingen. Verder zie je nog handige tips naar duurzaam leven op deze pagina

Soteren algemeen afval, PMD en papier

Share

Laat een reactie achter