Welke van deze planten hebben iets gemeen en wat?

1) Penningkruid2) Hondsdraf3) Look-zonder-look

1 en 3 zijn waardplanten (de planten waar de vlinder zijn eitjes op legt, zodat zijn rupsen kunnen eten) van het Oranjetipje. Het Oranjetipje is een prachtige vlinder waarbij het mannetje witte vleugels heeft met een oranje vlekje op de vleugeltipjes. Het vrouwtje heeft witte vleugels met een zwart vlekje op de vleugeltipjes. Zoek het gerust op, het is een prachtige vlinder die ik voorlopig nog niet gespot heb, maar hopelijk heb ik meer kans vanaf volgend jaar. Op Penningkruid legt het vrouwelijke vlindertje haar eitje op de zaaddoosjes die de vorm hebben van een muntstuk. Dit doet ze een week voor de zaadjes gevormd worden. De rupsen voeden zich met deze zaadjes en verschuilen zich nadien in struiken of hagen om daar te verpoppen en de winter door te brengen. In het voorjaar komen dan prachtige vlinders tevoorschijn. Hopelijk moet ik niet te lang wachten, maar soms moet je enkele jaren geduld hebben.

Share