Libellen

Vandaag heb ik een libellenexcursie meegevolgd. Het is de eerst excursie die ik buiten mijn cursus natuurgids meevolg. Voor mijn diploma natuurgids dien ik 3 excursies mee te volgen. Geen probleem, want ik doe het graag, maar in plaats van nu “geen tijd” wordt het “prioriteit” 😉 En dat vind ik helemaal niet erg, want er valt veel bij te leren. En wat betreft libellen, dat zijn gewoon prachtige dieren. En als je ze dan kan zien in een prachtig landschap dan ja … Ben je verloren.
Deze keer was ik goed voorbereid: fototoestel, verrekijker, zonnecrème, spray tegen de muggen, mijn notitieboekje en mijn evaluatiepapieren 🙂
De foto’s zijn voor een volgende blog, want de primeur is voor de organisatie van de excursie die een aantal van mijn foto’s wenst te gebruiken 😀

En dan vind je toevallig een filmpje van hoe je libellen kan lokken naar je tuin (ik had vorig jaar 2 mooie exemplaren die mijn tuin bezochten :D) Ook hiervan zal een mooie foto volgen. Dus … mijn blog blijven lezen hé  😉

Libellen in de tuin

Share

Laat een reactie achter