Dankbaar …

Zaterdagmorgen 27 september 2014.

Op tijd opgestaan, rugzak bij de hand, wandelschoenen aan, schrift en stylo bij, … Het beloofde een leuke en spannende dag te worden. Deinze, waar in ’s hemelsnaam ligt dat, hoe moet ik er naartoe en waar is dan de bibliotheek? Om welk uur ik toen vertrokken ben, weet ik niet meer, maar ik weet nog dat ik zeker een half uur te vroeg in Deinze was. Waar is dan de bibliotheek, was de eerste vraag. Maar vooral ook, waar kan ik parkeren? Gelukkig had ik onmiddellijk een plaatsje in de buurt gevonden op de markt … Maar wat bleek? Hier mocht je niet lang parkeren. Wel een probleem voor een cursus die minstens 3 uur duurt! Dus ben ik dan maar uit mijn parkeerplaats gereden en moest ik een beetje omrijden om een plaatsje te vinden (Klein detail, mijn GPS is wel een klein beetje 😉 ouder dan 2 jaar. En het was naar verluid +/- 2 jaar geleden dat er een-richtingsstraten gemaakt werden en de verkeerssituatie dus veranderd was. … Wat het zoeken natuurlijk niet vergemakkelijkte!) Daar aangekomen, bleek dat ik te weinig klein geld bij had. Gelukkig was er een vriendelijke vrouw die mij
€ 2,00 “leende” (Ik kon het haar moeilijk teruggeven, want het was een volkomen onbekende voor mij), want ze kon niet wisselen. Maar uiteindelijk was ik dan toch op de juiste bestemming aangekomen. Het was een supertoffe les met een beetje algemene uitleg, maar met een “groepswerkje” waarbij we moesten samenzitten met 2 of 3 en zoveel mogelijk over mekaar moesten te weten komen, waarna we onze medestudent aan de groep moesten voorstellen. Het ijs was gebroken en het viel met toen al op met welke vlotheid sommige mensen iets kunnen vertellen. …

Vandaag, zaterdag 20 juni 2015, een schooljaar en veel natuurschoon, wijsheid en leuke momenten later was het de laatste les die eindigde in de prachtige tuin van de voorzitter van natuurpunt Deinze. Met een leuk feestje, lekkere hapjes (mijn bijdrage: -> gazpacho had ik op vrijdagavond om kwart voor 11 nog gemaakt) een supertoffe sfeer, een mooi zonnetje, leuke mensen en veel gelach. Met een dubbel gevoel heb ik afscheid genomen van een fantastische groep mensen voor wie de natuur minstens evenveel betekent als voor mij. Niemand van hen kan ooit beseffen wat deze cursus voor mij als persoon teweeg gebracht heeft. De ontspanning, het beleven van al dat moois, de toffe sfeer, de kennis, de momenten in de koude wind bij ons dagje aan zee, onze wandeling door stormwind en gutsende regen (met als 1 leidraad: een natuurgids laat zich niet afschrikken door het weer (je kan een groep mensen die naar een wandeling komen, niet zomaar in de “kou” laten staan), onze doe-het-allemaal-volledig-fout-excursie, onze fiets/avonturentocht, … Stuk voor stuk belevenissen die mij zullen bijblijven. De prachtige “cadeautjes” die ik mocht ontvangen: een fossiele schelp, citroenverbena voor het maken van een lekkere thee, zaden uit een prachtige tuin,tips voor het eten van bloemen, leuke manieren om van water frisdrank te maken (superlekker!), de prachtige natuur waar zoveel vrijwilligers hard aan werken om meer biodiversiteit terug te krijgen, …
Daarom kan ik alleen maar zeggen: bedankt lieve medestudenten, bedankt cvn, bedankt natuurpunt Deinze! Ik hoop dat we mekaar nog dikwijls mogen terugzien in goede gezondheid! Ik hou er alvast prachtige herinneringen aan over. Hou jullie goed xxx

Share

Laat een reactie achter