Pluk de dag …

Genietend van mijn ochtendritje naar het werk, af en toe een plaatselijke file van overstekend wild smile-emoticon eendjes die op het fietspad staan en uit de weg waggelen), een boerenzwaluw op een elektriciteitsdraad en ik die me bedenk hoe graag ik wel eens vroeger zou vertrekken en mijn fototoestel zou willen meenemen om al dat moois met jullie te kunnen delen. Ik vrees echter dat het dan middag zal zijn vooraleer ik op het werk zou arriveren. 😉 Maar het zou wel een mooie post worden …
Mijn brooddoos en drinkbus gevuld met water zitten in de tas. Ik ben in de stemming om er ten volle voor te gaan! Een maand zonder plastiek dat moet lukken of minstens al beter gaan dan vorige keer.
Onze werkgever heeft er net vandaag voor gezorgd dat we allemaal een gratis ijsje kunnen krijgen. De keuze voor de ijskar bestaat uit: frisco, cornetto of waterijs. Een gewoon koekje met een bolletje ijs staat niet in de opties 🙁 Dit was echter de meest ecologische keuze. Maar ik kies voor een cornetto. Dit is papieren verpakking en zo voldoe ik aan mijn commitment 🙂
’s Avonds spreek ik af met een collega om een gedeelte samen te fietsen. Superleuk! Ik maak speciaal een klein ommetje, maar ik ben zo blij dat ze ook de stap gezet heeft en nu toch al 3 dagen de fiets genomen heeft. Chapeau want voor haar is de rit dubbel zo ver. Ze mag dan wel elektrisch rijden, maar dit weegt niet op tegen de uitstoot van een auto.
Meer en meer motiveren we elkaar om met de fiets naar het werk te komen. Het weer helpt ook een handje mee, maar toch moeten ze het ook maar doen …
Zelf ontdekte ze vandaag ook de geur van versgebakken brood en konijntjes die rondhuppelden. Dit zijn toch allemaal ervaringen die je anders moet missen.
Ik heb ooit eens gehoord dat de reden waarom alles sneller lijkt te gaan als je ouder wordt vooral afhangt van hoeveel je dagen op mekaar gelijken. Als je je dag langer wil laten duren (in aanvoelen), moet je de dingen eens op een andere manier doen. Met de fiets naar het werk rijden of start-to-ecoën is daar voor mij een goed voorbeeld van.
Verder nog het natuurwinkeltje gepasseerd. Het is me gelukt om hier vanalles te kopen zonder plastiek verpakking. smile-emoticon Waar een wil is, is een weg … maar ’t zal best nog wel moeilijk worden.

Share

Laat een reactie achter