In transitie => (in mijn geval) vermageren

Vorige week vroegen een aantal mensen mij of ik vermagerd was. En inderdaad 3kg ben ik kwijt geraakt de laatste 6 maanden. Hoe heb ik dit gedaan? Ik zal jullie een geheim verklappen: ik ben in transitie …
Wat is dat nu weer voor iets, hoor ik jullie denken. Transitie is afkomstig uit de permacultuur.
Vanuit deze principes, ben ik natuurgids gaan volgen, ben ik deze blog begonnen, ben ik mijn leven aan het aanpassen naar een duurzaam en ecologisch leven. Hierdoor beweeg ik veel meer en eet en leef ik gezonder.
Een diëtiste hielp bij mij niet omdat het motief dat ik gewicht wou verliezen geen goed motief was, geen motief waarvoor ik een aanpassing van mijn leven kon volhouden.
De toekomst van de natuur, van de aarde, voor mijn kinderen is een motivatie die voor mij wel werkt.
Mijn verplaatsingen met de fiets, mijn flexitariër zijn, mijn gezondere levensstijl zorgt ervoor dat ik enkele kilo’s verloren ben, maar dat het lijkt alsof ik meer kilo’s verloren ben.
Ik zie er dus beter uit, heb minder last van mijn rug dankzij beweging, heb meer energie, … Een aanrader voor iedereen 🙂

permacultuur

Share

Laat een reactie achter