Test met aardbeiplantjes

Voor het vermeerderen van aardbeiplantjes, hebben we 2 testen uitgevoerd. Bij de eerste knipten we de uitlopers af alvorens deze te planten in de potten. Voor de 2de test plaatsten we potjes met aarde op de plaats waar de nieuwe plantjes zich bevonden alvorens de uitlopers af te knippen. En de laatste methode geeft het beste resultaat. De nieuwe plantjes “treuren” niet en hebben voldoende tijd om te wortelen. Bij het andere systeem durven er wel eens plantjes sneuvelen. De grootste plantjes hebben we al samen in een pot gezet als voorbereiding op volgend jaar. Ook volgend jaar zullen we dus aarbeien hebben (als ze de winter goed overleven) en dit zonder extra kosten 😀

Nieuwe generatie:

aarbeiplantjes in nieuwe pot

Test 1: afknippen en planten

Test 1 uitlopers afknippen en onmiddellijk in pot zetten

Test 2: planten en afknippen

Uitlopers rechtstreeks van de plant in de potjes laten groeien

Share

Laat een reactie achter