Bruidsvlucht mieren

Plots ontdekte 1 van mijn kinderen dat er verschillende mierenhopen waren met vliegende mieren. Dit wil zeggen dat deze mieren klaar waren voor de bruidsvlucht. De mannetjes en de koningin zijn gevleugeld. Op een warme dag zwoele dag scheurt de grond open zodat zowel mannetjes als koninginnen kunnen uitvliegen. Dit gebeurt in alle nesten tegelijkertijd, zodat de mannetjes ook de koninginnen uit naburige nesten zouden kunnen bevruchten. Nadien sterven de mannetjes en bijten de koninginnen hun vleugels af en maken een nieuw nest. Prachtig is de natuur toch, niet? 🙂
Wij hebben alleszins onze deuren en ramen gesloten om geen ongewenst bezoek te krijgen.
En wie weet als je vanavond in de lucht naar buiten kijkt, zie je hen misschien wel …. 😀

Wie meer wenst te weten over de mieren en hun bruidsvlucht kan dit lezen op onderstaande link onder de paragraaf bruidsvlucht.

mieren

Bruidsvlucht

Share

Laat een reactie achter