Bloemenweide

In het begin van start-to-eco had ik jullie vermeld dat ik een bloemenweide gezaaid had. Na lang wachten, kan ik jullie hierbij het resultaat laten zien. De bloemenweide helpt de biodiversiteit: meer verschillende planten, zorgen voor meer verschillende dieren en gaat ons ecosysteem erop vooruit. Meer verschillende planten zorgen er ook voor dat plagen zich minder snel verspreiden dan bij monocultuur. Denk maar aan bv de buxusmot die weelderig kan tieren omdat heel veel tuinen vol met buxus staan. De bloemenweide zorgt voor nectar voor verschillende insecten waaronder bijen en vlinders. Veel insekten zorgen dan weer voor voedsel voor bv vogeles en libellen, egels, kikkers… enz. Wat een kleine actie in jouw tuin al niet kan verwezenlijken …bloemenweide

Share

Laat een reactie achter