Laat je niet bedotten … (dit is Belgisch)

Dat biologisch ook goedkoper kan zijn, kan je zien aan een courant gebruiksvoorwerp nl. WC-papier.
Als je in de winkelrekken kijkt, dan zie je een enorme variatie aan WC-papier: van gerecycleerd papier tot luxepapier van 2 tot 4 vellen per papiertje. Laat ons nu eerlijk zijn waarom al die luxe? Het dient allemaal voor 1 enkel gebruik. Als ik een velletje meer wil, kan ik best een extra velletje dubbel plooien.
In mijn onderzoek naar biologischer/ecologischer leven, had ik al gerecycleerd toiletpapier gekocht. Af en toe kwam er ook niet-gerecycleerd toiletpapier in huis en wat me vooral opviel, was het feit dat ik veel langer toekwam met het gerecycleerde papier.
En wat blijkt nu, het is “Hoera!” alles in beschouwing genomen goedkoper dan ander toiletpapier en je doet er langer mee, waardoor je ook minder afval krijgt.
Bij Delhaize bv. lijken 6 rollen van het huismerk meer dan een Euro goedkoper dan de ecologische versie. De ecologische versie heeft echter 400 vellen per rol ipv 170 vellen bij de standaard versie.
Deze verschillen merk je ook bij Colruyt Everyday maxi toiletpapier. Prijs per rol € 0,26 voor 396 vellen in een verpakking van 12 stuks. Hierdoor zijn ze zelfs goedkoper dan het ALDI-toiletpapier.
Alle vernoemde merken hebben wit gerecyleerd papier (vermoedelijk gebleekt?)
Wie ongebleekt gerecycleerd papier wenst, kan waarschijnlijk bij de lokale natuurwinkel terecht.
In elk geval, hier geldt wel duidelijk dat biologisch/ecologisch niet altijd duurder hoeft te zijn. Weer enkele euro’s op jaarbasis gespaard in aankoop en in afval 🙂

Share

Laat een reactie achter