Dat zalige weekend/vakantiegevoel …

Wat een prachtige ochtend! Het zonnetje schijnt en de bomen bieden hun mooiste kleurenpracht, ontdaan van hun bladgroen.
Tussen de nieuwe hoop snoeihout in de tuin springt een roodborstje heen en weer op zoek naar voedsel. Vermits deze bij het verhakselen vol zit met slakken en andere insecten is dit de ideale plaats van een roodborstje die deze op zijn menu heeft. Deze hoop laat ik liggen tot het voorjaar, zodat de egels hier hun beschutting kunnen vinden.
Als ik het hok van de kippen opendoe, merk ik dat ze voor het eerst het restafval dat ik hen gegeven heb opgegeten hebben 🙂
Ideale start om de fiets buiten te halen, en ik vertrek …
Genietend fiets ik door het landschap. Tussen de afgemaaide maïs lopen de nijlganzen weg van mij. Eentje die een beetje moeilijk stapt vliegt een beetje verder weg.
Even verder staan er vele koeien op de weide en ze beginnen enthousiast te loeien … de boer brengt hun net eten. De boerin ziet mijn interesse en wisselt enkele woorden met mij. Ik rij verder en herken het gevoel dat mij overvalt … dit is gewoon een vakantiegevoel en dat terwijl ik gewoon op weg ben naar het werk!
’s Avonds met de fiets van het werk naar een oudercontact en dan terug naar huis. Op de weide naast het werk zie ik een zeemeeuw ter plaatse ” trappelen/dansen” op het gras. Ik heb het haar nog al zien doen. Ik vermoed dat ze door deze beweging regenwormen probeert te vangen. Deze komen uit de grond bij trillingen en regenweer.
Een wegspringend konijntje met een schattig staartje dat wit, wollig op en neer danst net alsof het konijn een natuurlijk reflectortje bezit, en verderop in de lucht een zwart gewemel van vogels (zonder verrekijker herken ik ze nog niet). Ik bedenk bij mezelf dat dit mij allemaal nooit is opgevallen als ik met de wagen rijdt. Wat ben ik gelukkig dat ik met start-to-eco begonnen ben, ik voel mezelf alsof ik teruggekeerd ben naar mijn jeugd die ik doorgebracht heb op het platteland, ik voel me deel van de natuur en meer genietend dan de voorbije drukke, hectische jaren. Meer fietsen is minder het gevoel hebben dat je tijd verliest met in de wagen zitten, is meer rust creëren in je leven, in je denken, en nog zoveel meer …

Share

Laat een reactie achter