Voor de tuinliefhebbers …

Vermits het winter is, staat de tuin nu wat mij betreft op een laag pitje. Ik heb momenteel “een slordig ogende tuin”. Dit houdt in dat uitgebloemde planten uit mijn bloemenweide nog steeds verdroogd tussen de andere planten staan, tussen de planten liggen stapels afgevallen bladeren en planten als bv riet zijn zeker nog niet gesnoeid.
Is het luiheid? Ja en neen. De momenten dat ik thuis ben als het licht is , zijn schaars in de winter, dus ook de mogelijkheden. Daarnaast heeft de tuin een winterrustperiode nodig: een tijd dat verschillende dieren en insekten proberen te overwinteren of moeite hebben om voedsel te zoeken in de winter. Deze schuilplaatsen kunnen gaan van schuilen onder of tussen hopen takken bv. de egel, onder rottende bladeren, in de holtes van stengels van verdroogde planten, … Anderzijds kunnen vruchten en zaden van bepaalde planten dienen als voedsel voor dieren.
En toch ben ik een beetje met de tuin bezig zoals bv door hierover te lezen en op die manier inspiratie op te doen.
Een prachtig boek dat ik momenteel aan het lezen ben in verband met alles wat leeft in en rond de tuin is “Geen tuin zonder dieren” van Rosita Moenen uitgeverij Schuyt & Co ISBN 90-6097-458-1
Een aanrader voor natuur- en tuinliefhebbers

geen tuin zonder dieren

Share

Laat een reactie achter