Pesticiden – natuur in mijn tuin 0-1

Ik heb vandaag een prachtige ontdekking gedaan. Er bloeit zowaar een Echte Koekoeksbloem in mijn regenton! Gelukkig heeft manlief deze keer “het onkruid” laten staan, zodat het duidelijk werd dat het hier om zo’n speciaal plantje ging. In de wijde omgeving weet ik geen enkele Echte Koekoeksbloem in de natuur staan, enkel in enkele natuurgebieden. Waar ze vandaan komt ik weet het niet, in elk geval. Ik koester ze. En weet je, ze zou er nooit gekomen zijn als ik onkruidverdelgers zou gebruikt hebben.
Blijkbaar is deze bloem nectarplant voor de “zilveren maan”, een prachtige vlindersoort die ik nog niet mocht verwelkomen in mijn tuin, maar wie weet binnenkort?

Echte koekoeksbloem
Een andere verrassing, zijn mijn plantjes komkommerkruid (of Bernagie) die terug zijn. 2 jaar geleden gezaaid, vorig jaar geen plantjes, maar nu zijn ze dus terug. Zowel blad als bloem zijn eetbaar. Het slaatje deze middag was dus eenvoudig, maar superlekker. Lucky me …

Bernagie

Share

Laat een reactie achter