Zoveel te vertellen dat ik niet meer weet waar te beginnen.

Mijn weg naar een ecologischer leven, naar een aktievere strijd om het tij te keren in plaats van aan de zijlijn te blijven staan, brengt zoveel leuke verhalen en momenten met zich mee, dat ik jullie veel te veel te vertellen heb.
In elk geval ben ik fier op mijn eerste biologische appeloogst van mijn kleine appelboompje. Maar liefst 5 lekkere exemplaren.
Gisterenavond maakte ik voor het eerst vol-au-vent van de restjes gebraden kip. Vol-au-vent met bospaddenstoelen. Ik ben benieuwd hoe het zal smaken.
De bedoeling was niet alleen om restjes te verwerken, maar ook om een ander probleem te verhelpen. Iets dat andere huisgezinnen misschien ook wel herkennen. Dikwijls is er ’s avonds niet zoveel tijd om snel gekookt eten te hebben en hierdoor gebeurt het wel eens dat er naar snelle oplossingen gegrepen wordt. Snelle oplossingen slaat in dit geval op fast food of indien gezonder op oplossingen met te veel verpakking. En laat dit nu eens helemaal niet start-to-eco zijn. Vandaar dus mijn avondlijke activiteit in de keuken. Leuk en nuttig. Dit zou ik meer moeten doen. Maar zoals met alles … stapje per stapje mijn leven anders organiseren met kleine overwinningen.
En dit is er zeker eentje.
Share

Laat een reactie achter