Wat je zelf doet, maak je meestal lekkerder.

Vegetarisch gehakt. Af en toe heb ik het gekocht in de winkel, maar deze keer heb ik het eindelijk zelf gemaakt. Een lekker receptje waarbij ik ook een gedeelte oud brood kon verwerken en dit dankzij het boek “lekker ecologisch” van Velt.
1 kopje pinda- of cashewnoten
1 ui
2 eieren
8 sneden boord
1 kopje groentebouilon
tuinkruiden
nootmuskaat
peper
zout
boter
 
Hak de pinda’s fijn. Snipper de ui en fruit hem. Klop de eieren los. Maak broodkruim van het oude brood. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Doe het mengsel in een beboterde, vuurvaste schaal. Strooi er wat paneermeel over en leg er een paar boterkrullen op. Bak het gehakt in een matig warme oven in een half uur gaar.
 
Eet smakelijk
vegetarisch-gehakt
Share

Laat een reactie achter