De gulden middenweg ..

Binnenkort wordt er weer her en der carnaval gevierd, een traditie waarbij veel afval gepaard gaat, denk maar aan alle reclame met staaltjes en snoepjes alsook de confetti die en masse via de riolering in onze waterlopen verdwijnt. Weer een vervuiling die we willen vermijden, maar tradities die bij stoppen van deze traditie op veel protest zou stuiten. Dus waarom niet gaan voor een groen alternatief? Confetti met binnenin bloemenzaad … Ik denk dat de bijen dat wel zouden appreciëren. Als het dan zou gaan om zaden van inheemse bloemen, zou dit een stap in de terugkeer van de biodiversiteit kunnen zijn. Mijn bedenking hierbij is wel of dit effectief zo werkt als het voorzien is, maar misschien kunnen de carnavalisten dit wel eens proberen?
 
Share

Laat een reactie achter