Tijd voor een volgende stap

De kogel is door de kerk. Om minder afval te verzamelen en minder voedsel te verspillen, hebben we besloten om een jaarabonnement te nemen in een CSA boerderij. Al jaren nam ik een biologisch groentenpakket, maar de combinatie met het werk liet het niet toe om altijd voor sluitingsuur in de winkel te zijn om het pakket op te halen. Ook waren er nog een deel van de groenten verpakt in papieren verpakking of plastieken zakjes. Ook zat ik met het probleem van indelen wat ik wanneer kon klaarmaken, want sommige groenten waren sneller slecht dan andere. Ik hoop dat dit nieuwe systeem waarbij ik zelf biologische groentjes kan gaan plukken volgens onze behoefte en tot een uur dat het voor mij past voor ons gaat werken.
Het systeem van CSA boerderij spreekt mij wel aan omdat de groenten en het fruit biologisch geteeld worden en enkel bedoeld is voor mensen van de gemeente waarin de boerderij zich bevindt. De afstand die mijn voedsel moet afleggen wordt op deze manier nog verkleind en er zal een direct contact zijn met de boer.
Maar natuurlijk zal ik nog altijd in mijn lievelingsnatuurwinkeltje ” ’t lang leven” in Lochristi komen, want daar kan ik biologisch kopen en veel verpakking hergebruiken: navullen van ecover wasmiddelen, hergebruik van aardappelzakken en eierdoosjes, en krijg ik steeds een leuke babbel en goede raad.
Share

Laat een reactie achter