Zalige zondagen

Nog steeds ben ik enorm blij dat ik de stap naar een csa boerderij genomen heb. Het aanbod is nu overweldigend en we worden getriggerd om nieuwe groenten te ontdekken en nieuwe smaken te leren kennen. Een gevarieerd menu is daarvan het gevolg. Soms met enige tegenprutteling, maar er zijn ook momenten dat alles gretig opgegeten wordt. Onderzoek heeft aangetoond dat de aanwezige antioxidanten in ons voedsel elkaar versterken. Meer dan 1 soort groenten tegelijkertijd op je bord leggen en opeten is dus beter voor de gezondheid. Kan je daarmee alles tegenhouden? Jammergenoeg niet. Ook de aanwezige vervuiling in de lucht, de bodem, het grondwater en het overige voedsel dat we opeten spelen hierin een rol. In elk geval is een gezonde levensstijl iets wat ik mijn kinderen kan meegeven. Zo nam ik zondag laatst leden mijn fiets om te gaan plukken, niet tegengehouden door de hitte. Na mijn plukwerk kwam ik in contact met een andere plukster. We raakten aan de praat en ondanks de zengende hitte in de serre, hadden we een heel boeiend gesprek. Thuisgekomen maakte ik een salade van mijn pluksels: krulsla, rucolla, tuinmelde, mosterdblad, komkommer, frambozen en tatsoi. Ik voegde nog een niet seizoensgroente toe nl appel, maar het grootste deel was bio-zelfgeplukt. Trots op mezelf at ik met veel smaak mijn zelfgeplukte groentjes.
Share

Laat een reactie achter