Veel te lang geleden…

’t Is al veel te lang geleden dat ik de auto heb laten staan voor de fiets. Zo lang zelfs dat ik vergeten was hoe het voelt. Oorzaak te druk, maar ik weet het, voor alles is een oplossing en het hoeft geen uitvlucht te zijn. Gelijk heb je.
In elk geval heb ik gisteren toch nog eens de fiets genomen en herinnerde ik mij hoe vrij het toch wel voelt. Je beleeft de wereld anders, trager en ook leuker. Je ziet mensen op straat die je kent en die je even aanspreken, het doet telkens weer deugd.
Een bezoekje aan een vriendin gaf me dan weer inspiratie om zelf veggieballetjes of burgers te maken op basis van kikkererwten. Zij was ze het recept aan het uitproberen en ik mocht proeven. Mjammie, het resultaat mocht er zeker zijn!
Nu ik 90% van de tijd veggie eet, bespaar ik meer aan CO2 uitstoot dan wanneer ik met de fiets ga werken. Hiermee probeer ik mezelf te sussen als ik niet met de fiets ga, maar aan de andere kant zou ik nog meer CO2 besparen als ik terug meer met de fiets zou gaan werken. Een betere planning dringt zich op. Hebben jullie tips of een extra motivatie om mijn fietsgewoonte terug op te nemen? Zowel het milieu als mijn conditie zouder er wel bij varen!

Share

Laat een reactie achter