Laat de wereld terug groener worden

Misschien hebt je het gelezen op start-to-eco of misschien in de media. Met het project airbezen werd aangetoond dat fijn stof een duidelijk probleem is en waar de concentraties het grootste zijn.  Fijn stof in de lucht verhoogt de kans op astma en andere luchtwegaandoeningen.  Gelukkig kan er iets aan gedaan worden door de omgeving te vergroenen. Nu de gevolgen van de klimaatverandering meer en meer duidelijk worden, zijn er meer mensen die hun omgeving groener wensen te maken. En niet alleen mensen met een grote tuin kunnen dit, maar ook mensen met een kleine binnentuin.

Onlangs leerde ik een interessante firma kennen die mensen helpt om hun gevel te vergroenen: zowel bij particulieren, als op scholen en bedrijven. Een groene gevel kan zorgen voor een natuurlijke isolatie, nestplaats voor vogels, aangename geur in de omgeving, beschutting tegen de zon of er zijn ook mogelijkheden om jezelf te voorzien van een beetje fruit. Iets wat de permaculturisten onder ons zeker zouden appricieren. Toen ik op de website keek zag ik ook nog andere mogelijkheden zoals groene wanden als beschutting of verbindingen tussen huizen. Ik ben alvast aan het overwegen of en hoe ik mijn gevel zou vergroenen. Misschien moet ik mijn oor maar eens te luisteren leggen bij deze firma?

www.groenegevels.be

 

Share

Laat een reactie achter