De kogel is door de kerk

Na lang afwegen om al dan niet een elektrische fiets te kopen, heb ik er dan toch zelf een gekocht en laten verzekeren.

Alhoewel ik de fiets pas sinds donderdagavond in mijn bezit heb, staan er al 40 km op de teller en dit enkel van km om boodschappen te doen. Een van de redenen waarom ik niet altijd de fiets nam voor iets langere afstanden was de tijd die ik ermee verloor om mij te verplaatsen. (de snelheid die ik haalde was dan soms ook erbarmelijk en even snel een boodschap doen 4 of 5 km verder was er zelden bij).

Nu is ook dat geen excuus meer. Voor langere afstanden zijn er met de fiets hier in de buurt ook wel leuke alternatieve wegen te vinden waar geen auto’s rijden. Hoe meer ik deze fiets zal gebruiken, hoe meer ik deze wegen ook zal leren kennen, want ik ben helemaal geen fan van gedeeld verkeer.

Nu wordt het testen en evalueren op welke termijn de auto weg kan. Dan pas zal de investering zich volledig terugbetalen. Zo’n fiets heeft natuurlijk ook wel onderhoud nodig en dan de verzekering, maar dat is nihil in vergelijking met het onderhoud, verzekering en taxen op een auto.

Share