Speciaal bezoek in de tuin

De eerste maanden van 2021 zijn voorbij en ik ben blij dat ik hier toch kan terugblikken op enkele speciale bezoekers in mijn tuin, die ik hier nog nooit eerder had gezien. Sommige bleven mooi poseren, maar er was ook een snodaart tussen die eerder een beetje schuw was en zelden zijn vleugeltjes opende. De camera van mijn gsm kon hem ook moeilijk op beeld leggen, vermits ik niet te dicht mocht komen. Gisteren kwamen ook nog een koppeltje groenlingen eten. Daar heb ik geen foto van, dus zullen jullie mij op mijn woord moeten geloven. Hebben voor deze foto geposeerd: Zanglijster, Citroenvlinder en Oranje tipje. Bij het Oranje tipje denk ik voornamelijk aan pinksterbloem als waardplant en deze staan zeker niet bij mij in de tuin. Look zonder look is ook blijkbaar een waardplant, maar ook Judaspenning en deze staat dan wel soms in mijn tuin. Op deze manier kan ik beter begrijpen dat het een bezoekje aan ons brengt. Wat betreft de citroenvlinder, daar heb ik geen waardplanten o.a. sporkehout van staan, maar ik heb ondertussen wel al enkele bessenstruiken waar ze zich lijken te verschuilen. De zanglijster die wordt hier zeker aangetrokken door de lijsterbes. Er zijn spontaan 2 boompjes in onze tuin komen wonen. Het ene zullen we jammergenoeg moeten verwijderen, omdat het onze regenton verdrijft en ook wel heel dicht bij de buren staat, maar de andere zullen we kunnen behouden. Het was een plezier in het najaar om de merels en lijsters te kunnen zien smullen.

Share