Broodballetjes

Na broodpudding, werd het tijd om eens broodballetjes uit te proberen. Het recept heb ik ontdekt op de tuindagen in Beervelde waar een ecologische vereniging ons deze balletjes liet proeven.Dus ik nam de proef op de som. De restjes brood van deze week, werden geweekt in een mengsel van melk met twee eieren erin. (1 ei per 300gr normaal, maar ik heb er een extra eitje in gedaan) Even laten weken en dan pletten, zodat je een smeuïge massa verkrijgt. Kruiden naar keuze toevoegen. Hier heb ik een kruidenmengsel gebruikt dat ik eerder gekocht had. Daarna heb ik steeds met een lepel een deeltje genomen en er een balletje van gerold. Nadat alle balletjes gerold waren, warmde ik olijfolie op zodat ik de balletjes erin kon bakken. Ze zijn verslavend lekker en ik zou ze ook kunnen gebruiken als vegetarische balletjes.

Share