Vol energie

Weet je wat ik het allerleukste vind? Mijn energie en enthousiasme doorgeven aan anderen. Prachtig was het dan ook vorige week donderdag toen we als Natuurpunt kern onze eerste officiële activiteit konden uitvoeren. Een informatieavond over padden, kikkers en salamanders als voorbereiding op onze eerste paddenoverzet bleek zonder inschrijvingen bleek een succes. Een gastspreker kon spreken voor een volle zaal. En dat de geïnteresseerden écht geïnteresseerd waren bleek uit het feit dat we 1 lid en vele vrijwilligers om mee te helpen padden overzetten rijker zijn. Niet alleen veel informatie over padden en kikkers zijn we rijker, maar ook kregen we als kern tips om meer te kunnen doen voor deze diertjes in samenwerking met de gemeente. En meer en helderder water zal ook zorgen voor een grotere biodiversiteit en ook hier bleek maar weer dat pesticiden en herbiciden meer kwaad dan goed doen voor de natuur. Weer is er een klein zaadje geplant op weg naar een mooiere, gezondere, diverse omgeving. Ik blijf ervan overtuigd dat veel mensen best wel iets willen doen voor de natuur maar niet weten wat en hoe. En door een plaatselijke kern op te richten, hebben we hen een mogelijkheid gegeven om actief iets aan hun omgeving te doen.
Share

Laat een reactie achter