Ontdekking van de dag: voedselverspilling

Foodwe is een organisatie waar leveranciers voedsel dat niet meer verkoopbaar is, kunnen aan aanbieden. Dit voedsel worden dan gebruikt ten voordele van het goede doel. =>Weer een stap in de goede richting 😀
https://www.foodwe.be/nl/infos/about
Ik citeer:
Enkele cijfers over voedselverspilling:

Een derde van de jaarlijkse wereld voedselproduktie, ongeveer 1.3 milliard ton, wordt verspild.
De wereld voedselproduktie gebruikt 25% van het bewoonbaar oppervlak van de wereld en is verantwoordelijk voor 70% of de vers water consumptie en 80% van de ontbossing.
De voedselverspilling in Europa zou 200 miljoen mensen kunnen voeden.
Vandaag de dag gebruikt de wereldbevolking het equivalent van 1,5 planeet. Gematigde scenarios van de VN suggereren dat als de huidige wereld bevolking en consumptie trends doorgaan, zullen we tegen 2030 2 aardes nodig hebben. We hebben er maar 1…
Volgens de FAO, het percentage van verspilde groenten en fruit zijn het hoogste. Deze verliezen zijn grotendeels te danken aan de “ijking” van groenten en fruit gebaseerd op eenvoudige esthetische criteria. Het verlies is ook hoog voor vis en zeevruchten (30%), graanproducten (30%), oliehoudende zaden en peulvruchten (22%), vlees en zuivelproducten (20%).

Share

Laat een reactie achter