The day!

Zondagmorgen 7u. Alhoewel mijn wekker afstaat, zegt mijn interne klok dat het tijd is om op te staan. Hier zit ik dan gezellig buiten genietend van de rust en van het gezoem van de bijtjes. Door omstandigheden zijn mijn ligusterhagen nog niet gekortwiekt, op een enkele na die aan 1 zijde gesnoeid is. Nu staan ze dus bijna allemaal in volle bloei. Ze ruiken heel aangenaam en trekken het bijenvolkje in grote getale aan. De imkers zullen blij zijn (en mijn aardbeiplantjes ook 😉 Ideaal ook om deze diertjes eens te observeren. Zo hebben ze volgens mij ook duidelijk allemaal een adere toonhoogte en stemgeluid. Op het dak zitten 3 houtduiven. Eentje koert en probeert de andere het het hof te maken of ze van het dak af te jagen. Wat ook de bedoeling was, in elk geval is er nu nog eentje over.
Ongelofelijk wat op dit vroege uur allemaal in de tuin beweegt en leeft. Een klein vogeltje (ik heb mijn verrekijker niet bij de hand en herken het dus niet vanuit mijn observatie plaats) vliegt weg voorbij een duif en die trekt haar kop in als reflex. Prachtig om te zien gewoon. Weinig auto’s in de straat en de meeste mensen die nog slapen. Wat moet je nog meer hebben op een zondagmorgen?
En vandaag is het dan zover. Mijn examenwandeling als aspirant natuurgidsgids. Nog even een paar papieren invullen en wegsteken, aflopen in mijn hoofd wat ik allemaal waar ga zeggen, drinkbus, zonnecrème en muggenmelk meenemen, wandelschoenen, lange broek, verrekijker, … De eerste keer is toch best spannend, maar het is zonnig, dus op dat gebied kan er al niets meer foutlopen.  🙂

Share

Laat een reactie achter