Gelukkig …

Dit is het moment van de avond waar ik steeds weer naar uitkijk. Mijmeren over wat geweest is en genieten van al het moois rondom mij. Heerlijk buitenweer 🙂 En dat ik graag buiten ben, dat hebben jullie vast al door. Na de voorbereidingen van vorige week, was er zaterdagavond een “klein intermezzo”. De cursus vleermuizengids die gegeven wordt als specialisatie voor natuurgidsen als voorbereiding voor de “Nacht van de vleermuis” Dit zal mijn eerste openbare gidsbeurt zijn, maar samen met een ervaren gids.
De cursus werd gegeven door Joeri Cortens. Man, kan die gast dat boeiend, vlot en met een vleugje humor uitleggen! Een presentatie in de buitenlucht met heel veel nieuwigheden. 1 geruststelling: wij, gidsen voor nacht van de vleermuis, moeten er “slechts” 😉 5 soorten kennen en herkennen. In elk geval zo’n buitenavond gaf me toch de gelegenheid om de stress voor mijn examengidsbeurt een beetje tegen te houden, zodat ik toch nog goed geslapen heb.
En dan … “le moment suprême”. Zondag om 14u mijn examengidsbeurt. Net gearriveerd en de eerste bezoekers ontvangen of er kwam nog een gids de parking op gereden (het was net een speciale feestdag in de Damvallei). Hij dacht dat wij degenen waren die hij moest rondleiden, maar niets was minder waar 😀 Het weer was prachtig: zon, geen wind en niet te warm. Wat moet je nog meer hebben? Toen iedereen er was, kon ik eraan beginnen. Toch wel wat zenuwachtig ging ik van start. Zorgen dat ik alles zo goed mogelijk deed volgens de regels van een goede natuurgids, de mensen boeien en iets bijleren was de uitdaging. Aan de reakties te horen achteraf, ben ik hierin geslaagd 😀. Ik weet dat ik het de volgende keer nog wel anders zal doen, andere dingen zal vertellen, …, en na de 20ste gidsbeurt, zal je het al helemaal niet meer kunnen vergelijken met de eerste, maar ik, in elk geval, …vond het superleuk!
En daarna was er een viermoment. Gezellig een terrasje doen en nog een vegetarisch hapje eten. Wat was dat lekker! Ze wisten precies dat het voor mij was, want er lagen bloemen op die ik nog niet kende 😉 maar aan de kleur te zien en de smaak te proeven, waren het venkelbloemetjes. -> foto volgt
Een geslaagde dag, een geslaagd weekend, … en ik … ik ben gelukkig 😀

Share

Laat een reactie achter