Yeaah vakantie :D

Lekker vroeg begonnen met werken ( Om 4u40 liep de wekker al af) om vroeg te kunnen stoppen en lekker te gaan eten met de collega’s. Het terrasje zorgde voor een rood kleurtje (geen zonnecrème en gevoelig velletje). Thuisgekomen, is het 1 gewemel van vlinders rond de vlinderstruik 🙂
Voornamelijk Atalanta. Atalanta is een trekvlinder (jaja dat bestaat ook) en komt dus uit het zuiden, waar ze overwinteren. Deze vlinders hebben als waardplant (plant waar de eitjes op gelegd worden en die het lievelingseten vormen van de rupsen) Grote Brandnetel en soms Kleine Brandnetel. Ze houden van nectarplanten en rottend fruit.
Dus ook als je fruit hebt dat al te slecht is om te eten, dan kan je dat tijdelijk ergens in de tuin leggen om deze vlinders te lokken. Ook een bananeschil is hier goed voor.
Als het dan al een beetje afgekoeld was (om 21u )ben ik dan begonnen met het snoeien van de beukenhaag. Net op tijd klaar 22u toen de eerste regendruppels vielen. Het moet eigenlijk in juni gebeuren, maar toen was er geen tijd voor 🙁
Ik hoop dat ze er niet te veel last van heeft. De toekomst zal het uitwijzen …

Atalanta

Share

Laat een reactie achter