Als de wereld begint te draaien …

Enkele jaren geleden begon het. Op regelmatige tijdstippen draaide heel de wereld. Niet enkel als ik rechtstond, maar vooral ook gewoon bij het liggen. Draaien en ongezond worden. Ik kan je verzekeren dat dat geen pretje is. Je ligt te slapen en draait je hoofd en het begint weer. Destijds dronk ik zelden water maar massa’s cola. En zelfs al 2 jaar cola light en zero op aanraden van een diëtiste. De dokter vond niets speciaal en dus ging ik verder op zoek. Ik vond onder andere dat aspartaam (zoetstof in light producten) deze symptomen kon opwekken. Voor mij een trigger om terug over te schakelen op gewone cola. En mijn gewicht, dat zagen we dan nog wel. Ondertussen dronk ik toch ook al meer water. En joepie het verbeterde en ging zelfs weg. Tot het in het begin van het jaar weer zo was. Ik had wel al ondervonden dat mijn rechteroor soms pijn deed en er zich slijmen bevonden in de holte onder mijn rechteroog. Na veel gezoek oa bij ziekte van Meunière las ik dat dit ook kon veroorzaakt worden door slijmen achter het trommelvlies en dat deze slijmen ook kunnen verwekt worden door cafeïne. Ik moest dus volledig stoppen met het drinken van cola nam ik mij voor (want koffie lust ik niet).
Een maand lukte het, met eerst de nodige afkickverschijnselen 🙁 Maar ik voelde me beter. Ik begon op nieuw met eens 1 cola te drinken en was weer vertrokken. Maar na een week me terug niet op en top te voelen, ben ik dan definitief gestopt. Ik drink nu bijna uitsluitend water, met af en toe een frisdrank, maar geen cola meer. Vorige week was het gevoel er weer. Nu is de vraag of kinine (ik drink nu af en toe Gini) ook dat gevoel kan opwekken. Mijn zoektocht leert me in elk geval dat kinine bij sommige mensen epilepsie-aanvallen kan opwekken. Bij deze wordt ook alle frisdrank met kinine geschrapt. Voor mij is het duidelijk. Ik moet natuurlijker en gezonder gaan leven. Dat dit dan een ander leven meebrengt dan bij de meeste mensen, maakt me niet echt uit. Ik wil zo lang mogelijk gezond door het leven kunnen gaan, want ik weet hoe het anders aanvoelt en dat wil ik niet. Ik deel dan ook graag mijn kennis met jullie, want iedereen heeft het recht om zich goed te voelen. En deze keer draait het niet in mijn hoofd, maar maakt mijn leven een volledige draai van 180°. Graadje per graadje 😀

Share

Laat een reactie achter