Afval

1 potje afval in 2 jaar. Waauw! Zover ben ik nog helemaal niet, maar ik doe mijn best. Stapje per stapje.
Ik maak nog niet mijn eigen parfum, tandpasta, zeep, … Maar ik maak het mezelf misschien extra moeilijk door op verschillende punten tegelijkertijd te werken. Herbruikbare verpakkingen gebruiken lukt mij vooral bij de winkels waar ik gewoon ben om te gaan en ze mij dus kennen. Op vakantie erger ik er mij aan dat ik toch veel afval heb en toch nog veel plastiek omdat ik de omgeving natuurlijk niet zo goed ken en ik niet zo goed weet wat ik waar kan kopen op een milieuvriendelijke manier.
Ik heb ondertussen wel ontdekt dat 1 van mijn favoriete winkeltjes Dille & Kamille heel weinig plastieken spullen heeft, maar vooral duurzame houten of metalen voorwerpen alsook herbruikbare tafelkleden en servietten. Zaaalig gewoon. ๐Ÿ˜€
Voor de mensen die nieuwsgierig zijn naar de uitslag van het maken van mijn yoghurt-poging. – Gelukkig had ik ondertussen al voldoende lege yoghurtpotjes opgespaard … ๐Ÿ˜€ย –
Een eerste test heb ik moeten staken wegens omstandigheden. De 2de test lijkt geslaagd. Ik heb er vandaag al van gegeten en hem goed bevonden (alleen nog niet dik genoeg) en nu afwachten wat mijn maag en darmen ervan vinden ๐Ÿ˜‰ย Gelukkig had ik ondertussen al voldoende lege yoghurtpotjes opgespaard … ๐Ÿ˜€

Share

Laat een reactie achter