Vlinders in de tuin

Enige tijd geleden had ik in het voederschaaltje voor de vogels (het is nu toch zomer dan dan vinden ze voldoende voedsel in de natuur) een stuk overrijp fruit gelegd, omdat ik weet dat sommige vlinders ook naar rottend fruit komen. Vandaag heb ik dan mogen zien hoe een Bont Zandoogje steeds opnieuw verlekkerd naar dit restje appel kwam. Een wesp vond dit natuurlijk ook nog wel lekker, maar die wil ik niet speciaal aantrekken 😉 Ik heb nadien het fruit vervangen door een nieuwe bananenschil. Het zal nog eventjes duren alvorens deze voldoende zoet smaakt voor de vlinders, maar met deze temperaturen en in het zonnetje gaat het sneller.
Verder hebben vlinders net als de meeste andere dieren ook nog water nodig. Ook dat heb ik dan ververst.
Dus wie meer vlindersoorten wil lokken naar zijn tuin, kan dit ook eens proberen. Ze zullen jou dankbaar zijn en geven als cadeau hun gefladder en pracht in jouw tuin.
Bont zandoogje op rottend fruit Nieuw eten

Share

Laat een reactie achter