Gemmotherapie -> wratten

Al enige tijd was ik op zoek naar een doeltreffende en pijnloze manier voor wat betreft het verwijderen van wratten. Zelf had ik als kind 2 wratten laten verwijderen door bevriezing. Ze kwamen echter steeds terug en dan moest ik zo’n beschermende zalf rond de wrat doen en iets anders op de wrat zelf. De wrat was uiteindelijk schijnbaar weg en er bleven 2 harde littekens achter. Toch kreeg ik nadien nog wratten op andere plaatsen op mijn voet. Stinkende Gauwe probeerde ik ook, maar misschien niet lang genoeg. Na 20 jaar verdwenen de wratten plots vanzelf en ook de littekens (bleken eigenlijk ook nog wratten te zijn).
Toen 1 van mijn dochters onlangs wratten op haar handen toonde, wou ik toch iets vinden om er sneller vanaf te geraken. Per toeval stootte ik bij mijn zoektocht op de gemmotherapie. Dit is een therapie waarbij je sappen haalt uit bv de knopen van de planten. Deze knoppen bevatten heel veel energie en voedingsstoffen voor de plant om nieuwe takken/ vruchten te krijgen. En onder het mom “baat het niet, dan schaadt het niet” zijn we dan begin juli gestart met de test. Nu, een 1,5 maanden later zijn er toch al 5 van de 8 wratten verdwenen. Als het zo verder gaat, zijn ze allemaal weg voor de start van het nieuwe schooljaar 😀
Ik ben best nog nieuwsgierig hoe gemmotherapie mij in de toekomst nog kan helpen …

Share

Laat een reactie achter