Vleermuisgids versus natuurgids

Het voordeel van cursussen volgen en eeuwig blijven bijstuderen is dat ik heel veel bijleer, dat mijn oneindige nieuwsgierigheid/ honger naar het onbekende een klein beetje gestild wordt, mijn gedachten op iets anders gefocust worden dan wat ik in het dag-dagelijkse leven nodig heb en dat ik heel veel leuke mensen leer kennen, er een nieuwe wereld voor me open gaat, wat dan op zijn beurt zorgt voor inspiratie en creativiteit 🙂
Het nadeel is dan weer dat ik werkjes moet maken en de inhoud dien te studeren. Superleuk op zich, maar niet altijd even goed te combineren met al die andere taken die bij mijn gewone leven horen.
Dilemma:
+ binnen 14 dagen mijn eerste officiële gidsbeurt samen met een ervaren natuurgids op de Nacht van de Vleermuis (in heel Vlaanderen worden hierrond gidsbeurten gehouden ->Als je geïnteresseerd bent, kan je kijken op de activiteitenkalender van Natuurpunt voor de data en lokaties). Hiervoor moet ik nog een beetje studeren, maar geen probleem, ik moet maar 5 van de 20 in Vlaanderen voorkomende vleermuissoorten kennen alsook hun geluid herkennen 😉 En ik heb de week ervoor nog een les.
+ Tegen ten laatste 25 september moet mijn dossier tot het behalen van mijn diploma Natuurgids afgewerkt zijn. Hiervoor moet ik ook nog 2 geleide wandelingen meevolgen en evalueren.
Iemand een idee op welk van de 2 thema’s mij ik best het eerste focus?

Share

Laat een reactie achter