Einde verlofperiode …

Wat ben ik toch altijd blij als de bakker, slager, het natuurwinkeltje, … uit verlof zijn. Dan kan ik weer mijn inkopen doen zoals normaal: met mijn bakjes en herbruikbare zakjes zonder dat ik het steeds opnieuw moet vragen of ik bakjes mag meebrengen.
Zo was ik onlangs bij de slager met een massa aan bakjes voor mijn beleg en vlees (alle bakjes vol: ik koop dan niet meer dan wat in de bakjes kan). Terwijl de slager bezig was met alles af te wegen en mijn verdere bestelling op te nemen, kwam er een kennis binnen. De dame zei: “Amai, jij bent ook milieubewust bezig! Ik heb daar zelfs nog nooit aan gedacht dat ik dat kan doen.” En zo werkt het dus … Niet enkel door erover te schrijven, maar vooral ook door het te doen dat je mensen kan inspireren. En misschien doet ze niet onmiddellijk alles, maar neemt ze toch al eens een herbruikbare tas mee en op een andere keer eens belegdoosjes, … en inspireert ze op haar beurt weer andere mensen …

Share

Laat een reactie achter