Begin van het nieuwe schooljaar

Na een week ziek thuis, het een weekje rustig aan gedaan en dus met de auto naar het werk gereden. Maar vanaf deze week beginnen we rustig aan met morgen mee te fietsen met de kinderen en hun vriendjes en vriendinnetjes naar school waarna ik doorfiets naar het werk. Afstand tot de school: 8km doorrijden naar het werk nadien +/- 5 km en ’s avonds weer naar huis 7 km.
Gespaard voor die dag: 8 km tot de school + 8km tot het werk + 10 km naar huis (met de fiets kan ik kortere wegen nemen 🙂 ) = 26 km Om dan nog maar te bedenken dat ook de andere ouders anders hun kinderen misschien met de auto naar school brengen (stel heen en terug naar school en dit met 2 verschillende gezinnen) => besparing van 32 km. Voor morgen besparen we dus allemaal samen maar liefst 58 km!!!!!!!
Een besparing van 8932 g CO2 en 1,16 kg fijn stof 🙂

Share

Laat een reactie achter