Deugddoend weekend …

Naar de bibliotheek om interessante boeken:
– Vleermuis -> kinderboekje met weetjes die ik nog niet kende
– Steven Vromman : Low impact man + Stop met klagen (doe-het-zelfgids voor een vrolijke nieuwe wereld)
– Water- en oeverplanten -> om nog wat planten te determineren voor mijn natuurstudie
– Elementaire kringlopen: wisselwerking tussen biosfeer en beschaving

Ondertussen zijn het kinderboekje en Stop met klagen uitgelezen.
Het laatste boek is enorm inspirerend en vooral vlot te lezen. Een aanrader voor iedereen die denkt dat het beter kan en al dan niet denkt dat hij/zij er niets kan aan veranderen. Vergeet niet: elke stap die je zet, hoe klein ook is een stap vooruit, kan inspiratie zijn voor andere mensen …

Toen ik uit de bibliotheek kwam heb ik nog eens stilgestaan en genoten van de nieuwe aanleg van de nectar-en vlinderplanten. Prachtig om te zien wat er allemaal kan gedaan worden voor de natuur en welke planten en dieren er terug beginnen te komen. Ik ga alvast eens vragen welke planten ze daar geplant hebben, misschien kan ik er ook een paar plaatsen in mijn tuin 😀

En daar kan ik nu van genieten, van de kleine dingen: de libel die deze namiddag door mijn tuin vloog, de kleine stap die ik weer gezet heb door mijn melk in plastiek flessen te vervangen door een bak met glazen flessen, de babbeltjes bij de kleine zelfstandige, een leuk feestje met toffe mensen, interessante boeken lezen, ’s nachts bij onweer opstaan om te kijken of de kippen wel in hun hok gegaan zijn, … Ik hoop dat jullie net zoals ik genoten hebben en onthoudt: samen genieten we van een wondere wereld!

Share

Laat een reactie achter