Vervoer -> het kan ook anders

Ook als je op reis moet voor het werk kan je start-to-ecoën. Zo zaten we sliepen we onlangs op wandelafstand van onze bestemming. Een collega had nog een afspraak bij een nabijgelegen firma en kon gratis een fiets huren bij het hotel. Een andere collega deed de verplaatsing naar de luchthaven met de trein en vertelde dat hij ook in het land van bestemming soms de bus nam om aan het hotel te geraken. Leuk om te horen, maar ook inspirerend. Zo sta ik ook nog eens stil bij welke mogelijkheden er allemaal zijn om je te verplaatsen.
Zelf moet ik door omstandigheden meer verre verplaatsingen doen. Een reden voor mij om eens te kijken naar de alternatieven.
Ondanks mijn zoektocht: de lijn (de site geeft me jammer genoeg niet de juiste alternatieven of vindt zelfs geen route)
Routeplanner nmbs
geeft me toch al alternatieven. Bij elk alternatief blijkt dat ik veel moet overstappen en ipv een half uur verplaatsing ik er minstens 1,5u tot 2u over moet doen. Dit zou mogelijk zijn bij dagtrips maar niet met een druk bezet schema waarbij je de afstand ’s avonds 2x wenst af te leggen.
En toch leer ik bij op mijn zoektocht. Voor € 8,00 per dag kan ik mijn fiets meenemen met de trein door heel België. Een plooifiets mag je blijkbaar altijd gratis meenemen.
Er bestaan ook alternatieven zoals de bluebikes Blue bikes waarbij je voor een kleine prijs een fiets kan huren in het station van aankomst.
Autodelen zou misschien ook nog een ecologisch alternatief kunnen zijn, maar daarvoor mis ik nog een aantal punten in mijn buurt (of ben ik nog niet helemaal klaar voor)
Autodelen
Cambio
In ieder geval zijn het leuke/slimme alternatieven voor mensen die een wagen wensen weg te doen, maar toch nog af en toe een wagen nodig hebben (is vooral interessant voor mensen die minder dan 12 000 km per jaar rijden.)
In ieder geval ben ik er nog niet helemaal uit, maar misschien heb ik jullie een beetje inspiratie gegeven?

Share

Laat een reactie achter