Supertof, die leuke collega’s! Ook daar doe ik het voor …

Voila, elke dag wordt een mens weer slimmer 🙂  Vandaag dus beter voorbereid op de koude op weg: wandelschoenen, mijn loopbroek en daarboven mijn geklede broek, gezicht ingesmeerd en de rest zoals anders. Het leek wel alsof ik thuis op mijn hometrainer aan het fietsen was 😉 Zo gezellig warm was het. -ik zie mezelf nu niet bepaald zo thuis op mijn fiets zitten helemaal ingeduffeld. Dat zou pas een gek gezicht zijn- En dan, …, einddoel bereikt, stap je het draaipoortje door en springt een collega naar buiten met omhooggestoken duim. Daar wordt ik nu superblij van! Een prachtige start van een werkdag als je het mij vraagt! En wetende dat ik dat allemaal niet gehad had als ik de wagen had genomen 🙂
’s Avonds was het minder aangenaam om naar huis te rijden. Pikdonker en enkele koude regendruppels die op mijn gezicht vielen. Als een verzopen waterkieken ben ik thuisgekomen. Enige reaktie thuis: je kan ook met de auto gaan, je hoeft niet nat te worden. Maar ik weet waarom ik het doe, voor het milieu, mijn conditie – mijn rugklachten laten het toch regelmatig afweten- mijn energiepeil, mijn brandstofverbruik, mijn gezondheid, mijn gewicht, … en mijn geluksgevoel 😉

En ’s avonds zet ik dan mijn kweekpotje van look in huis (’t wordt te koud buiten) en maak ik een lekker maaltijd met restjes aardappel, wortelen, witloof en rijst in een wokpan, en daarbij … een stuk vlees. En alles was op.
’t Is hier niet alle dagen veggiedag, maar het eten van de voorbije 2 dagen is dan toch niet verspild 🙂

Share

Laat een reactie achter