Samen (k) leven

Hier gaat het over een initiatief van www.curieus.be ofwww.facebook.be/curieusvzw
Het uitgangspunt is het samen delen principe. Het feit dat het niet nodig is dat elk gezin niet alles zou moeten kopen. Sommige dingen koop je inderdaad om maar een beperkt aantal keren per jaar te gebruiken. Je kan iets samen kopen met een buur en dat dan delen op het moment dat iemand het nodig heeft. Of je kan een aantal dingen die je al hebt ook delen met een buur. Een ideale manier om je buren beter te leren kennen en geld te besparen.
Op voorwaarde natuurlijk dat je buur evenveel zorg draagt voor de spullen dan jij. Het kan niet de bedoeling zijn dat jij iets koopt, uitleent en dat jouw materiaal stuk terugkomt of helemaal niet terugkomt. Je kan best op voorhand eens nadenken welke spullen je wenst uit te lenen en welke niet.
Maar het kan even goed zijn dat je samen kookt of om de beurt kookt voor de beide gezinnen om zo te besparen op tijd en elektriciteit.
Verder zijn carpoolsystemen met beurtrollen om bv. kinderen op een bepaalde plaats te krijgen op een bepaalde tijd een milieuvriendelijk systeem waarbij je geld en tijd bespaard. Tijd die je dan weer kan gebruiken voor andere leuke (?) dingen. En dat heb ik al mogen ondervinden. –
In elk geval maken goede afspraken, goede vrienden.

foto van Start-to-eco.
Share

Laat een reactie achter