Start-to-eco op onderzoek

In augustus werd mij gevraagd of glazen flessen goedkoper zijn dan plastieken flessen. Ik had beloofd om dit uit te zoeken en nu, enkele maanden later is het mij gelukt. Ik ben naar een drankencentrale gegaan en heb de prijzen vergeleken. En hoera, wat blijkt, glazen flessen zijn dus goedkoper dan drank uit plastieken flessen 🙂 Niet enkel afvalvrij dus maar ook goedkoper. Niet na de eerste aankoop, want dan betaal je ook het statiegeld op de flessen en de bakken, maar op termijn omdat je dan ook het statiegeld terugkrijgt.
Is afvalarm leven duurder? Niet noodzakelijk dus 🙂

Dit is gebaseerd op een steekproef van 1 product in 1 winkel in België. Ik kan dus geen garantie geven dat dit voor elk product in elke winkel geldt, maar een beetje kritisch zijn kan dus geen kwaad.

Glas versus plastiek

Share

Laat een reactie achter