Met een beetje geduld vind je wat je zoekt …

Toen ik meedeed met 1 week zonder plastiek, kon ik aan den lijve ondervinden hoe moeilijk het wel is om plastiek te vermijden. En “een week zonder plastiek” gaat hierin dan ook ver in de zin dat als iets stuk is, je het niet mag vervangen door iets van plastiek. Mijn plastieken plankjes waarvan er een aantal net niet de geest gegeven hebben, zijn stilaan aan vervanging toe. Toen ik dan eindelijk een duurzaam (naar mijn huidige inzichten toch -> bamboe groeit veel sneller terug dan hout) vond : plankjes van bamboe, was het snel beslist. Duurder dan plastieken plankjes, maar hopelijk veel duurzamer en dat verdient zichzelf dan terug. op langere termijn. Hierdoor kan ik weer een beetje van mijn aandeel aan microplastics in de zee terugschroeven en hoop ik mijn aandeel afval ook op deze manier te verminderen 🙂Plankjes

Share

Laat een reactie achter