Soms, ’t is raar … worden dromen waar!

‘k Ben zo blij dat ik deze morgen de fiets genomen heb naar het werk. Terwijl ik voorbij de beek fietste, viel het mij op hoe vervuild deze wel was: vuilgroen en vol met afval. Niet bepaald de plaats waar ik verwachtte wat ik plots zag. Ongelofelijk, maar daar zat een ijsvogel! Hij vloog steeds een eindje verder om daar op mij te wachten en daarna weer verder te vliegen. Mijn dag kon niet meer stuk. Ik was al vaak in gebieden gaan wandelen waar ik dacht om een ijsvogeltje te kunnen zien en nu, … was hij daar. Jammergenoeg kon ik geen foto trekken om jullie mee te laten genieten, maar voor diegenen die het prachtige vogeltje nog niet kennen, heb ik een link naar een foto op wikipedia gezet.
Mijn dag kon niet meer stuk, maar tegelijkertijd bedacht ik mij dat dit mooie vogeltje op deze plaats weinig overlevingkansen heeft: geen vis in de beek en dan nog zo vervuild!
Tijd dus om actie te ondernemen. Deze beek moet proper gemaakt worden. Zin om mee te doen? Stuur mij dan een berichtje dan kijk ik samen met de mensen die wensen mee te doen, wanneer we dit kunnen organiseren.

Ijsvogel

Share

Laat een reactie achter