Winter … ideaal om eens na te denken hoe mijn tuin voedselrijker kan worden

1 van de principes van permacultuur is dat als je iets in jouw tuin plant, de plant, boom of struik minstens 3 verschillende functies moet kunnen vervullen. Ik wil best een en ander verbeteren/voedselrijker maken, maar welke planten (liefst inheemse) kan ik hiervoor gebruiken? Na een korte zoektocht kwam ik op onderstaande locatie. Hier kan ik kiezen welke functies mijn nieuwe plant dient te hebben. En nu nog tijd vinden om in te plannen wat ik nodig heb, want ik heb nog 1 week om mij in te schrijven op de samenaankoop van de gemeente. Met enig geluk heb ik dit of volgend jaar dan meer eetbaars uit eigen tuin. Goed voor de biodiversiteit alsook voor mijn ecologische voetafdruk. Hoe meer ik zelf voor voedsel kan zorgen, hoe minder ik afhang van wat de markt mij biedt, hoe minder het mij kost en hoe minder transport nodig is voor mijn voedsel

Permacultuur planten

Share

Laat een reactie achter